Ochrona Twojego doświadczenia

Broker Citigroup Global Markets - oszustwo czy godna firma?


01 / czerwca / 21 Piotr Cieślik Goście: 384 Ocena:

 

Firma The Citigroup Global Markets - to broker forex, której biuro znajduje się w Londynie w Wielkiej Brytanii. W tym artykule przyjrzymy się warunkom handlowym tej firmy i recenzjom na jej temat na całym świecie. Odpowiedzmy na pytanie: Czy The Citigroup Global Markets - oszustwo czy stabilny broker? 

Użytkownicy pozytywnie reagują na fakt, że broker nie jest firmą offshore, ale jest kontrolowana przez lokalnego regulatora. Klienci zwykle wybierają firmy, które działają w ramach prawnych. Firma  The Citigroup Global Markets posiada ponad 20-letnie doświadczenie.

Firma została założona w 2000 roku 

Broker jest zarejestrowany w Londynie w Wielkiej Brytanii

Kontrola regulacyjna to lokalni regulatorzy

Strona internetowa firmy działa w języku angielskim, polskim i rosyjskim. 

citigroup-global-markets.com

Warunki pracy brokera Citigroup Global Markets

Jakie warunki współpracy broker oferuje traderom:

  • minimalny depozyt - 250 euro;
  • dźwignia - 1:400;
  • spread - od 2 punktów;
  • order - od 0,01;
  • rodzaj realizacji - rynek;
  • platforma handlowa - własna platforma internetowa, są aplikacje na smartfony.

 

Typy kont

Istnieje sześć rodzajów kont oferowanych przez The Citigroup Global Markets:

Początkujący

Srebro

Złoto

9 walut, ponad 25 rodzajów instrumentów handlowych;

Wsparcie przez osobistego menedżera konta;

3 ubezpieczone transakcje

Konto obejmuje handel w

mikrolotach Spready, zarówno stałe, jak i zmienne

2 rodzaje aktywów, ponad 50 rodzajów instrumentów handlowych;

Konto obejmuje handel mikrolotami

4 ubezpieczone transakcje

Firma udziela pożyczek

Depozyt na koncie wynosi 2 tys. euro. Charakterystyka:

3 rodzaje aktywów, ponad 200 rodzajów instrumentów handlowych

5 Ubezpieczonych transakcji

Ubezpieczenie konta

 

Premium

Inwestor

Black VIP

Depozyt wynosi 10 tys. euro. Charakterystyka:

 4 rodzaje aktywów, ponad 250 rodzajów instrumentów handlowych       

10 ubezpieczonych transakcji;

Program edukacyjny

Bonus do konta - 50%  

Wpłata na konto wynosi 50 tys. euro. Charakterystyka:

4 rodzaje aktywów, ponad 300 rodzajów instrumentów handlowych     

15 ubezpieczonych transakcji;

premia 70%

Dostęp do funduszu rezerwowego firmy;

Osobista praca analityka;

 Sygnały do umów ubezpieczenia.

Depozyt na koncie wynosi 100 tysięcy euro. Cechy:

Nieograniczony dostęp do analiz rynkowych, które są aktualizowane codziennie;

Sygnały VIP.

 

Współpraca z brokerem przez traderów oceniana jest bardzo pozytywnie. Użytkownicy docenili niski depozyt początkowy i brak prowizji.Dla niepewnych użytkowników istnieje możliwość otwarcia konta demo. Aby ćwiczyć trading bez inwestowania pieniędzy. 

Oceniają dźwignię jako wystarczającą, ale nie nadmierną – pozwala to kontrolować sytuację przy zarządzaniu ryzykiem.

Jakość obsługi klienta i wsparcia

W pracy z klientami broker The Citigroup Global Markets świadczy pełny zakres usług, które zazwyczaj świadczą europejskie firmy:

  • zespół wsparcia;
  • materiały szkoleniowe;
  • firma udziela wszelkich niezbędnych informacji;

Broker, według opinii klientów, zapewnia silne wsparcie analityczne i informacyjne, co oczywiście jest uważane za ważną zaletę odnoszącej sukcesy firmy. W przypadku planów taryfowych wyższych niż podstawowy możesz pracować bezpośrednio z osobistym menedżerem. Żadna z opublikowanych opinii o firmie nie wspomina, że Citigroup Global Markets to oszuści i, że w jakikolwiek sposób naruszyła umowę ze swoimi klientami.

A co z transakcjami? 

Dokonać wpłaty na swój depozyt u brokera The Citigroup Global Markets użytkownik może za pomocą następujących narzędzi:                                  

  • Karty płatnicze Visa \ Mastercard
  • Przelewy bankowe
  • Systemy płatności  

Wpłata i wypłata środków jest przeprowadzana przez firmę na zlecenie tradera, wypłata środków jest realizowana na konto, z którego dokonano wpłaty.

Wycofanie środków: 

Nie mogliśmy znaleźć negatywnych recenzji i uzasadnionych skarg, że Citigroup Global Markets to oszustwo lub przekręt. Wręcz przeciwnie, duża liczba recenzji pozwala zrobić wnioski o przejrzystej i bezpiecznej pracy brokera, we wszystkich kwestiach związanych z interakcją z klientami.

Handlowcy zwracają uwagę na szybką i wygodną wypłatę środków w określonych ramach czasowych.

Wniosek: 

Jest to jedna z rzadkich sytuacji, gdy odpowiedzieć na pytanie „Czy Citigroup Global Markets to oszuści?”  można prosto i krótko - „nie”. W ciągu kilku lat swojej pracy firma dała się poznać jako wiarygodny partner dla swoich handlowców.

Jak ustalić, że broker jest oszustem?

Na rynku Forex jest wiele oszustw ze względu na wysoki potencjał rynku.

Uważa się, że Forex to piramida finansowa. Ale przy odpowiedniej regulacji tak nie jest. Jednak nadal oszustwa są często związane z tym rynkiem.

Aby zidentyfikować oszusta, ważne jest zbadanie historii brokera, jego reputacji na rynku, opinii klientów o firmie. Trzeba sprawdzić, aby strona zawierała aktualne informacje, kontakty do fizycznego biura oraz wybór odpowiednich dla klienta możliwości komunikacji z brokerem. Zapoznaj się również z działalnością firmy w sieciach społecznościowych. 

Spróbuj skontaktować się z brokerem, zadzwoń pod wskazany numer, napisz list na maila lub wypełnij formularz zwrotny. Poczekaj, aż pracownik firmy skontaktuje się z Tobą i odpowie na wszystkie Twoje pytania.

Komentarze 10

Sergiusz Dancewicz 19.06.2021

Poziom usług i jakość samej organizacji jako całości brokera citigroup global markets są godne szacunku. Szkoda, że taka stabilność i szybkość wykonania nie są powszechne nawet u starszych graczy. Więc zdecydowanie jest tu gruby Plus. Są poślizgi w obie strony, czasem rekwoty. Ale nie krytyczne. Miłośnicy skalpowania są tu bardzo przytulni. Środki są wypłacane bardzo szybko, bez dziwnych opóźnień i transferów na następny dzień. Ogólnie rzecz biorąc, zgodnie ze stosunkiem niezawodności pracy i proponowanych warunków można postawić silną czwórkę.

Aleksandra Berezowski 20.06.2021

Myślałem o wypróbowaniu citigroup global markets jako opcji tymczasowej. Natychmiast podobały mi się możliwości terminala. Platforma MetaTrader4 jest intuicyjnie zrozumiała, bardzo wygodna, a handel z nią jest interesujący i łatwy. Rekwot prawie się nie zdarza, doskonała prędkość, otwieranie i zamykanie transakcji odbywa się w ciągu kilku lub trzech sekund. Podejście do klienta jest profesjonalne, wszyscy menedżerowie w swojej dziedzinie są kompetentni, uprzejmi. Do warunków handlowych i strony technicznej w ogóle nie mam zastrzeżeń. Tak więc, Jestem tu w trzecim miesiącu, wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że broker będzie się dalej rozwijał.

Światosław Cielecki 26.06.2021

Broker citigroup global markets ma wszystkie niezbędne warunki do dobrego spokojnego handlu, szybką realizację i niezawodny Terminal. Ogólnie rzecz biorąc, powstaje taki obraz, jakby firma działała od dawna i już wszystko przetestowała, no i jestem z nią od dawna. Wszystko jest już tak znane i jasne. Analizy są aktualizowane codziennie, możesz pracować nad swoją strategią. Przewidywany zysk. I nawet jeśli rynek zachowuje się nietypowo, możesz rzucić wędkę, ryzykować i sprawić, by boty handlowe działały dla siebie. Wszystko jest przezroczyste jak na dłoni. Wyprowadzony kilka razy, szybko, bez zbędnych rozmów. Do tej pory handluję tylko walutą, ale broker ma duży wybór opcji handlu. Może z czasem zacznę pracować ze złotem i ropą, zobaczymy. Jak dotąd wszystko jest ok.

Ignacy Grabiński 20.07.2021

Już wiele razy ludzie pisali, że citigroup global markets ma problemy z nawiązywaniem połączeń. Czy ktoś w ogóle czyta te recenzje? Szczerze mówiąc, zmęczony wisi na linii. Realistycznie, to jedyna rzecz, która mnie tu zasmuca. Może warto wziąć więcej ludzi lub dodać kanały do komunikacji. I już dawno nadszedł czas, aby przykręcić czat na stronie. Szkoda menedżerów, którzy od rana do wieczora odpowiadają na wiele pytań. Cieszę się, że wszyscy są cierpliwi i zawsze są świadomi wszystkich trendów rynkowych. Lubię też analitykę, daje duży procent udanych prognoz. Szybkie zlecenie, sekundowe. Nie ma prowizji we / wy, a te operacje również przebiegają szybko, bez Hołowni. Spready są statyczne. Brak turniejów, konkursów, promocji.

Apolinarium WALCZAK 25.07.2021

Wkurza, gdy broker bez ostrzeżenia zmienia taryfy lub psuje notowania. Nie ma czegoś takiego. citigroup global markets w trakcie pracy spełnia wszystkie obietnice i warunki postawione pierwszego dnia. Sam system jest stabilny, nie zawiesza się, nie było żadnych klifów ani upadków. W rzeczywistości spready, rekwoty i poślizgi są naprawdę jednymi z najlepszych spośród wszystkiego, z czym pracowałem. Nawiasem mówiąc, świetna analityka. Istnieje cały zestaw narzędzi do skalpowania, wykonanie jest prawie natychmiastowe. Kilka razy już wypłaciłem pieniądze, ale planuję dalej oszczędzać Depot, zajmę się obrotem w transakcjach. Z wyjściem nie ma problemu, wyjście tego samego dnia.

Michał Zieliński 01.08.2021

Pracuję z citigroup global markets od roku. Nadal widzę go jako obiecującego i ambitnego brokera. Handel tutaj jest interesujący, chociaż noobowie po raz pierwszy będą musieli się pocić. Nie ma dla nich żadnego programu rozrywkowego i edukacyjnego. Eksperci mogą otwierać się natychmiast po drogich stawkach, na przykład za 10,000 USD. Tam spready są bardziej opłacalne. Nawiasem mówiąc, możesz handlować nie tylko walutą, jak lubi wielu początkujących. Jeśli masz odwagę i doświadczenie, weź metale szlachetne, surowce, ropę naftową lub żywność. Możesz szczególnie bez ryzyka pracy z kryptowalutą. Broker bierze tylko sprawdzone opcje. Wszystkie taryfy mają równie taktowne podejście ze strony sapportu, osobistego menedżera, dźwignię 1:300, statyczne spready, handel wiadomościami i doskonałe skalpowanie. MT ma natywną aplikację do instalacji na gadżetach mobilnych. Był tylko jeden moment nieporozumienia, kiedy próbowałem zainstalować terminal na MacBooku, z jakiegoś powodu nie poszło. Ostatecznie umieściłem go na emulatorze, dobrze jest przynajmniej, że działa stabilnie i nie opóźnia się.

Cyprian Baranowski 01.08.2021

Pracowałem z brokerem citigroup global markets przez około 9 miesięcy i nie widzę jeszcze alternatywy. Wystarczy mi tutaj. Wszystkie obietnice firma spełnia, warunki w podróży się nie zmieniają. Spready i notowania są na tym samym poziomie i można je prognozować każdego dnia roboczego. Co więcej, podaje się codzienną anaitykę. Możesz pracować z botami handlowymi. Technicznie system działa pewnie, nie było żadnych dyskontów. Dzięki wsparciu mam dobre relacje, nikt nigdy nie jest niegrzeczny i zawsze odpowiada na pytania. Zerowa prowizja we / wy. Próg wejściowy 250 dolarów na pakiet podstawowy, Bardzo dobra szybkość realizacji zleceń, jestem zadowolony. Zawsze wyprowadzane bez problemów, szybko. Za pierwszym razem trzeba było zweryfikować konto.

Adam Kowalski 13.08.2021

Szukałem brokera ze stabilnym systemem bez odlotów i hamulców. W rezultacie zdecydowałem się na citigroup global markets, warunki również mi pasowały. Nie kuchnia, oferty są prawdziwe. Pieniądze wypłacane wyraźnie bez opóźnień, więc nie oszustwo. Promocjami i bonusami klienci nie są zwabieni. Kompetentne wsparcie, niezatwierdzone transakcje na koncie nie prowadzą i nic nie kończą. Działają na rynku od ponad dwóch lat. Jak rozumiem, pozycjonują się jako zespół pracowników z dużym doświadczeniem w handlu. Cóż, tak, tutaj jakoś wszystko jest tak zmontowane do minimum, ale działa stabilnie i starannie. Warunki nie zmieniają się od samego początku. Jedyne, co stresuje brak szybkich sposobów komunikacji z wapportem. Nie lubię wisieć na telefonie.

Witold Sikorski 15.08.2021

Odkrył citigroup global markets zeszłego lata. Czytałem recenzje na forach. Ktoś zrobił niestandardową ocenę potencjalnych brokerów z dobrymi warunkami i normalnym bagażem pozytywnych fidbecków. Reputacja brokera już się rozwinęła. Według plotek, firma była zaangażowana w doświadczonych finansistów, więc wszystko jest uzasadnione i bez fanaberii. Na stronie nie ma turniejów i konkursów. Nie ma też irytujących reklam akcji i wabiących bonusów. Czysto wszystko do pracy. Możesz handlować parami walutowymi, jest ich około 50. Spready i notowania średnio jak na rynku, może nieco niższe. Brak prowizji za wypłatę, wejście po aktualnym kursie. Lubię pracować z platformą handlową MetaTrader 4. Wsparcie techniczne jest zawsze gotowe do pomocy radą i czynem, jeśli chcesz wyjść z zagmatwanej sytuacji.

Aleks Rutkowski 25.08.2021

Przed rejestracją w citigroup global markets dość ściśle komunikował się z Pomocą techniczną. Było wiele pytań. Wcześniej spaliłem się na spreadach w Alpari, więc tutaj chciałem położyć słomkę na wszystkie możliwe trudności. Menedżerowie podali pełne informacje, podali link do instrukcji do platformy transakcyjnej. Nawiasem mówiąc, miałem już doświadczenie z Metatraderem 4. Dobry Terminal, natychmiast umieszczony na tablecie, aby nie przywiązać się do komputera domowego. Co powiedzieć, konsultanci ćwiczą swój chleb. Oczywiście handluj codziennie. W inny sposób nie potrafię wyjaśnić tak jasnego zrozumienia wszystkich istotnych procesów na rynku. System ogólnie mi się podoba, Warunki też doszły. Wyprowadził kilka razy, zawsze zajmował nie więcej niż dwie godziny, na kartę. Spready statyczne, notowania rozsądne. Możesz skontaktować się z sapport za pośrednictwem poczty elektronicznej i zwykłego talefonu. Tak, niepoważne podejście na tle ogólnej produktywności. Czekam, aż na stronie pojawi się okno czatu online.